2.3.a.6. Afegir Mapes

En el la barra principal del Panell d’Eines es troba el botó d’Afegir Mapes  , disposa d’un barra vertical de botons per a seleccionar el tipus de mapa a afegir:

•    Raster: imatges georreferenciadas.
  •     Vector: fitxers de formes SHP, KML o GML
  •   Serveis de Mapes WMS no inclosos en el seu Àmbit
  •   Serveis de Mapes WFS no inclosos en el seu Àmbit
  •   Connexions a Capes en PostGIS
  • Connexions a Capes en Oracle Spatial
  •   Connexions a Capes en ArcGis Server
  •   Connexions a capes en MapServer

Cadascuna de les opcions presenta diàlegs específics per a seleccionar un fitxer o realitzar una connexió:

La capa afegida s’inclourà dintre del Catàleg com una Capa de Treball:

La nova capa per defecte quedarà en estat d’edició:

I per tant activarà l’Embarra d’Eines de Dibuix en el Panell d’Eines: